T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞANLIURFA / SİVEREK - Molla Ramazan Anadolu İmam Hatip Lisesi

BİGEP

BİGEP Kapsamında Yapılan Çalışmaları ve Dökümanlar

Mrt

BİGEP PROJESİ kapsamında sosyal etkinlik yapıldı. Ramazan ayının gelişiyle birlikte koridorlarımız Okulumuz öğretmenleri ve öğrencileri tarafından süslendi. 

Mrt

BİGEP Projesi kapsamında okulumuzda öğrencilerimize deneme sınavı uygulandı.

Mrt

BİGEP Projesi kapsmında il geneli düzenlenen deneme sınavı okulumuzda başarılı bir şekilde uygulandı. 

Mrt

BİGEP kapsamında İngilizce dersine olan ilgiyi artırmak ve sınıflar arası rekabet oluşturmak amacıyla yaptığımız Master Class projemizde Şubat ayı yarışmalarımızı gerçekleştirdik. Her ay toplanan puanlarla yıl sonunda en çok puana ulaşan sınıflar şubeleri bazında şampiyon olacaktır.

Mrt

FİZİK ÖĞRETMENİMİZ İBRAHİM ARAN FİZİK SORULARINDA BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLERİYLE KUTLAMA YAPTI.

Şbt

Öğrencilerimize Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi tarafından alan ders seçiminin önemi ve mesleki hedef belirleme konusunda seminer verildi. Seçtikleri veya kararsızlıkta kaldıkları ders seçimlerinde hatırlatıcı bilgiler verilerek doğru mesleğe yönelmeleri konusunda bilgilendirme yapıldı.

Şbt

Öğrenciler arası rekabet oluşturarak, öğrencilerin  bilgilerini tazelemek, eğlenceli bir şekilde kalıcı bilgi elde etmek için Bigep kapsamında, İngilizce bilgi yarışmaları yapıldı.

Şbt

Okulumuzda öğrencilerimizin akademik gelişimini takip etmek ve başarılarını artırmak adına  tüm sınıflarımıza deneme sınavı yapıldı.

Ock

Bilimsel ifadeler çoğumuza bazen sıkıcı bazen zor gelmiştir. Oysa bilim olmadan doğayı evreni anlamak zordur. Okula adım atar atmaz bilim bize kucağını açar. Bilim kolaydan zora doğru,eğitim öğretim hayatımızın vazgeçilmez konusudur. Bilim bilmek kendini bilmektir sözüne ithafen bizler de bu projede öğrencilerimize bilimsel ifadeleri hayatın içinde yaparak yaşayarak öğrenmelerini amaçlamış; sanat ile bilim dallarını birleştirerek daha bilgili toplum olayı hedefliyoruz.

Ock

Her ünite sonunda ülkemizdeki şehirleri bir çarkı felek oyunu ile tanıtmak ve bir yarışma düzenlemek. Bunun için sınıf üç guruba ayrılacak her seferinde bir guruptan bir öğrenci çarkın önüne gelerek çarkı çevirecek çarkta gelen soruyu cevaplayacak en çok doğru cevabı veren gurup yarışma birincisi seçilerek kazanan gurup çeşitli şekillerde ödüllendirilecek

Ock

Okulda DYK ( Destekleme ve Yetiştirme Kursları ) bulunmadığından okulumuz idaresi ve öğretmenleri ile işbirliği içerisinde okulumuzdaki öğrencilere yardımcı olmak amacıyla derslerin bitiminden sonra yani okul çıkışında öğrencilerin bilgi düzeylerini yükseltmek, okul derslerine yardımcı olmak, test çözüm tekniğini geliştirmek, okuduklarını daha hızlı anlama yeteneği kazandırmak ve üniversite sınavına (YKS) hazırlamak için okulumuzda kurs açtık. 

Ock

 

Projenin amacı sınıfların İngilizce dersine olan ilgisini artırmak ve sınıflar arası rekabet oluşturmaktır.

 

 

 

 

 

Ock

Doğanın ve yaşamın ayrılmaz bir parçası olan matematiği tüm öğrencilerimize sevdirmek temel hedefimizdir. Öğrencilerimizin bir kısmı matematiğe tutku ile bağlıyken büyük bir kısmı da matematiği korkulu bir rüya, aşılamayan bir engel olarak görmektedir. Matematiğin bir engel veya korku değil, hayatımızın ayrılmaz bir parçası olduğunu öğrencilerimize göstermek esas hedefimizdir. Matematiğin sadece soyut sayılardan ibaret olmadığını, mimari yapılardan, yemek malzemelerinin ölçüsüne, trafik kurallarından müziğe, alışverişten, telefon tuşlarına, kullandığımız bilgisayara kadar hayatımızın içinde olduğunu projemizle öğrencilerimize göstereceğiz. Her şey hayal kurmak ile başlar, Çalışmakla gerçeğe dönüşür aynı matematik gibi. Bizler bu projemizle öğrencilerimize önce hayallerindeki matematiğe sonra hayattaki matematiğe ulaştırmayı hedefliyoruz.

Ock

BİGEP kapsamında sportif faaliyetler icra ediliyor.

Ock

BİGEP sportif faaliyetler kapsamında halı saha maçı yapıldı.